vrijdag 30 maart 2012

LENTEWEEK

Deze week was het echt lente en ik denk dat iedereen daar volop van genoten heeft in de tuin want in de winkel was het erg rustig. En ik geef jullie groot gelijk .
Voor mij is een rustige week ideaal om een keertje bij te werken en op te ruimen . En het kwam van pas want er werden weer vele nieuwe stofjes geleverd. En geloof het of niet maar er waren de mooiste flannelletjes bij. Ik weet het, niet echt het seizoen voor flannel, maar als we dan een mooie collectie vinden moeten we ze ook nemen omdat ze er anders later misschien niet meer zijn.

Maar er waren ook nieuwe fellere stofjes (echt lente) maar vermits die collectie nog niet volledig is laat ik die pas later zien.
Het was dus de ganse week snijden en verpakken en terwijl al die stofjes door mijn handen gaan bedenk ik quilts. Momenteel wil ik aan 100 tegelijk beginnen maar je weet het ondertussen , 1 klaar en de volgende mag. En ik heb er weer 1 klaar. De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat die top al lang (5maanden) klaar was maar door andere prioriteiten nog steeds niet gequilt was. Dat is dus nu gebeurt en voila hier is die dan!!
Het lijkt misschien een  ingewikkeld patroon maar hij is gemaakt met 2 verschillende log-cabin blokken en maar 4 stofjes en een heel erg mooie bijpassende rand.
Maar terug over het snijden en verpakken. Wat is er leuker dan een hele dag stofjes bij elkaar zoeken en daar dan een mooi pakketje van maken? En dat die pakketjes werken voor jullie heb ik vandaag gemerkt . Ze staan net op tafel en het lijkt wel of ze naar jullie roepen "koop mij , koop mij" want bijna niemand ging buiten zonder . Eerlijk waar , ik kan soms zelf niet weerstaan aan een leuk pakketje bij collega's en dat is dan gewoon om te hebben en in mijn pensioenkast te leggen.
En laat ons hopen dat ik lang mag leven en dat mijn handen en ogen goed blijven want de kast zit goed vol en ik denk niet dat mijn 3 zonen mijn handwerkgen hebben gekregen.
Morgenvroeg geef ik nog les en daarna vertrek ik met mijn man richting Parijs en ditmaal niet om te werken (handwerk gaat wel mee) maar vooral om er eens eventjes tussenuit te zijn zodat ik jullie volgende week weer goed gezind kan verder helpen (hopelijk doe ik nog ideetjes op)

En als laatste wil ik jullie deze niet onthouden!
Ik las in een tijdschrift het volgende: Dat alle vrouwen die zich vervelen of vreemd gaan eens zouden leren haken of breien dan hadden ze geen tijd meer om te zeuren of andere pijn te doen.
Ikke ni verzonne ! maar ik ben het er wel mee eens. (als jullie gelukkiger zijn bij jullie minnaar voor mij ook goed maar vergeet vooral dat breien en haken niet)

4 opmerkingen:

 1. Laat mijn moeder nu bijna hetzelfde hebben gezegd, iemand die geen hobbies heeft is een vervelend of zich vervelend mens en die gaan nogal eens rare dingen doen, zei ze! Wijsheid van 93 jaar ervaring!
  Ben helemaal weg van die log cabin quilt, zo mooi hoe je de stof hebt gebruikt! Prachtig!
  Veel plezier in Parijs, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is heel juist, ik brgrijp nog altijd niet dat erdames zijn, die geen hobby hebben, en dan maar klagen.. Nu je flannelle stofjes zien er weer mooi uit, misschien niet het juiste moment, maar aangezien er voor morgen eb volgende dagen kouder wordt zou ik al geneigd zijn om stoffen bij je te kopen, van zodra mijn revalidatie gedaan is en de trein op kan kom ik zeker jou terug bezoeken, want het is nu reeds een hele poos, te lang! nog een fijn weekend en veel nieuwe ideetjes Groetjes uit Brugge vanfleteren carine- patchworkstar.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kristel, een ware uitspraak!!! Ik zal hem onthouden. Weer mooie nieuwe stoffen en een rachtige quilt. Geniet van je uitje naar Parijs.
  Groeten, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Kristel, wat een mooie quilt!!! mooi mooi mooi.
  Geniet van Parijs!
  Maria.

  BeantwoordenVerwijderen