vrijdag 16 maart 2012

Lente (en toch een beetje herfst)

 Ik wilde het zo graag hebben over het geweldige lenteweer dat ons de laatste dagen gegeven is ,maar op deze nationale dag van rouw is dit een beetje dubbel. Alles, maar dan ook alles valt in het niets bij het vreselijke busongeluk en het verdriet van al die families die kinderen , kleinkinderen en partners verloren .We hielden onze minuut stilte vanmorgen in de winkel en daarna ging ons leven weer verder .
En hoe verder? Er zijn zo van die dagen dat alles op dezelfde dag wordt geleverd. En dan krijg je dit!Dit moet allemaal leeg en opgeruimd. Leeg is leuk want er komen allemaal schatten tevoorschijn.
Stofjes die de molen onmiddellijk laten draaien. Oh ! Ik wil...., ik wil zoveel. Het is nu alleen een kwestie van kiezen en ik heb besloten om eerst te starten met een quilt van de collectie "papillon" van MODA. Ik zou hem graag dit weekend gesneden hebben, dan kan ik volgende week in elkaar zetten.
Ja, met de hand maar ik heb volgende week elke avond vrij dus ik schiet waarschijnlijk al een heel eind op. De avonden dienen om te patchen  maar wat doe je in het eerste lentezonnetje als er nog geen stoelen en tafels buiten staan (en de man die ervoor zorgt dat die uit de schuur komen op skivakantie is). Dan verhuis je een stoel uit de keuken ,een klein tafeltje uit de veranda , je zet alles uit de wind en je gaat zitten haken (OK , ik kon ook poetsen maar morgen gaat het regenen).
Ik ben bezig met het haken van 2 dekentjes voor een kinderwiegje. Ik gebruik dezelfde steek , dezelfde kleuren en toch worden het 2 totaal verschillende plaidjes. Wanneer ze klaar zijn krijg je ze te zien. De tweeling die ze gaan showen is al besproken. Je kan nu al een glimp opvangen van de kleuren maar ga dan terug naar de eerste foto.Ik heb nu op 2 weken tijd leren bloggen , foto's plaatsen en ik kan het al helemaal alleen maar verwacht nu niet dat ze al in de goede volgorde staan (dat is les 3) en ook aan de kwaliteit van de foto's zal gewerkt worden.
PS : ik ben toch al trots!!!

2 opmerkingen: