zondag 11 maart 2012

mijn atelier

Er zijn vaak klanten die mij vragen "wanneer maak je toch alles?" Mijn antwoord is dan altijd "op elk mogelijk moment en plaats". En word ik het dan nooit beu? Nee, echt nooit.
Ik zit nooit zonder dat mijn handen werken. Ik schreef het al , vrienden en familie zijn het gewend dat ik altijd een handwerk bij me heb. Het moet dan wel iets zijn waar ik niet bij hoef na te denken want het is niet netjes als je constant zit te tellen.
Ben ik thuis dan zit ik in mijn atelier. Stel je er niets bij voor. Ik heb de meest geweldige ruimte van 25m² maar daar vind je me enkel in de zomer wanneer de deuren naar de tuin open kunnen of als ik per uitzondering een naaimachine nodig heb . Verder vind je me hier.... . . Inderdaad op de zetel (bank voor de nederlanders) met alles binnen handbereik.
                                     

Er ligt steeds iets om te quilten (als ik een langere tijd heb) iets te haken (voor korte momenten) iets te drinken en meestal ook iets om te snoepen. En laat me dan maar zitten. Omdat ik in de kamer bij de rest van de familie zit heb ik nooit echt het gevoel dat ik werk .Mijn man en kinderen vinden wel overal naalden en spelden en zullen niet gaan zitten in mijn "atelier" zonder eerst te kijken of er iets ligt. In deze zetel  zijn al vele 1000 meters garen opgenaaid en gehaakt.
En tussen ons: slapen doe ik ook wel eens in mijn atelier.
PS : jullie denken nu , ze heeft het foto's plaatsen onder de knie. Vergeet het ! Ik heb weer de hulptroepen gebeld. Een andere zoon heeft nu een andere methode aangeleerd (volgens hem veel gemakkelijker) en het is me nu inderdaad alleen gelukt. Of ik het morgen nog kan zien we morgen dan wel weer. En geloof het of niet dan komt de oudste zoon over huis en hij zal waarschijnlijk nog  een andere methode kennen . Wordt dus vast en zeker vervolgd3 opmerkingen:

 1. hey Kristel,

  eindelijk kan ik een berichtje plaatsen, maar met hulp van onze Glenn natuurlijk.

  ik heb weer genoten van je blog, heel leuk en plezant. en ook mooie foto's, wat goed dat dat nu lukt. ik ben alvast fan.

  groetjes

  sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zo gaat dat, hier ook spelden en naalden en draadjes overal draadjes! Gelukkig ook een grote verharende hond, dus stofzuigen moet ik toch! Lekker zo'n tafeltje dichtbij waar alle op kan staan/liggen! Veel plezier met al je steekjes,
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier precies hetzelfde. Ook ik heb een vaste plaats in de kamer en daar ligt altijd iets. Je ziet mij ook niet met "niks" in mijn handen.
  En wat maakt het uit, foto's met of zonder hulptroepen. Je hebt hier foto's staan, hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen