dinsdag 3 juli 2012

VAKANTIE

Hier zitten we dan , een schooljaar is weer voorbij en we staan aan het begin van hopelijk een lange, warme zomer. 2 maanden lijkt lang maar ik weet uit ondervinding dat die zo weer voorbij zijn .
Ik moet tijdens de zomermaanden geen avondcursussen geven en alleen dat al geeft mij het gevoel van vakantie. Nochtans moet er hard gewerkt worden tegen het nieuwe seizoen.
Zomer betekend voor mij dus winter want de eerste kerstcollectie is binnen gekomen en roept om verwerkt te worden. De quilt zit in mijn hoofd , nu moet ik hem alleen nog gemaakt krijgen . En er staan wel meer projecten op stapel . Ooit zag ik een prachtig behangpapier en ik vond het toen zo mooi dat ik dacht " dit wordt een van mijn volgende quilts ". maar dan begint het probleem want je wil wel de juiste stoffen . Die heb ik enkele weken geleden gevonden en vrijdag kwamen ze toe. Ze wachten nog op uitpakken (t'was dat of bloggen ) en ik loop er nu zwijmelend met een boog omheen (ben er ook al over gevallen) en wat wil ik graag beginnen. Maar eerst........ OPRUIMEN!!
Opruimen is voor mij normaal gezien ook een zomerwerk. Alle plaatsen komen aan de beurt en alle papieren en dozen die in de loop van het schooljaar ergens zijn neergezet worden nagekeken. Onze privé- bibliotheek wordt op orde gebracht en verschillende boeken die we niet meer gaan gebruiken komen in ons tweedehands hoekje.
Dat opruimen gaat echter nog even moeten wachten want er zijn nog teveel andere (veel leukere ) dingen te doen. Ik ben ook bezig met de voorbeelden te breien van de kabels die we in ons brei-atelier gaan maken . Ik maak er van die lekkere dikke kussens van met telkens een verschillende kabel. Eentje is klaar en de tweede staat op maar die krijg je pas later te zien. Ik ben tevens bezig met enkele haakwerkjes af te werken want haken doe ik tussen de bedrijven door maar de afwerking ,dat is dan iets voor thuis. Ik hoop van morgen enkele foto's te plaatsen van die afgewerkte stuks.
En er zijn er meer die stilaan moeten afwerken. Ik kwam vorige week s'ochtends aan de winkel en wat vond ik?


Dit was mij oprit naar de parking van de winkel.
Een loopgracht van een halve meter diep en 3 meter breed.
Niemand kon de winkel in.
Het is op zo een moment genoeg om er foto's van te maken om de aandacht te trekken van de werfleiders (het kan ook mijn natuurlijke schoonheid geweest  zijn die de aandacht trok).
Binnen het uur had ik een oprit van steengruis en iedereen kan terug binnen op voorwaarde natuurlijk dat het niet gaat regenen want dan zijn rubberen laarzen volgens mij niet overbodig.
En nu we het toch over werken hebben. Een vriendin is leerkracht sport in een lagere school.
Een van haar leerlingen was de laatste tijd best lastig geweest en ze wou even de mama zien. Ze vroeg hem dus " kan je moeder morgen langskomen? ". Ze kreeg als antwoord "nee ons ma mut merge werke". De vriendin vroeg om nogmaals te antwoorden maar ditmaal in het AN en dat werd dan : Nee , mama moet morgen worken !!!!.
Ze moest hier zo mee lachen dat het boos zijn al iets minder was

2 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een bende voor de winkel, maar toch fijn dat ze snel hebben gereageerd en je nu naar binnen kunt, hoop dat het voorlopig droog blijft, want er zullen best veel mensen op die gave stofjes afkomen! Die prachtige zin in plat Vlaams vind ik echt gaaf, maar ja daar kunnen ze later nergens mee terecht! Dus ABN is wel zo'n handige spreektaal! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohhh Kristel wat een vrolijke stofjes!!!
  de stippetjes..whaa!!..;0)
  Fijne dag!..;0)

  BeantwoordenVerwijderen