woensdag 20 juni 2012

VIVA LA VIDA

Hier zit ik dan , bijna middernacht en met een flinke vertraging onderweg van Malaga naar Brussel.
Ben ik uitgerust? Ik heb in ieder geval genoeg zonne-uren achter de rug. Wat is het leven simpel als s'morgens de vraag "hoe is het buiten ?" achterwege kan blijven . In Andalusië schijnt de zon ALTIJD.
Naar goede gewoonte (we hebben er een patent op) hadden we een huisje !!!!! in the middle of nowhere. 3 (DRIE) uur hebben we rondgereden in een straal van 5km , elke zandweg zijn we opgereden (het stond in de mail dat we dat moesten doen , dus....) behalve die ene want dat leek ons nu echt te ver gezocht en laat het die nu toch zijn zo bleek na een telefoontje . We werden opgehaald door Carmen (nee , we gingen het  "impossibile" niet alleen vinden) en na een  klim van een kleine kilometer over een zandweg (nee we zouden het echt niet gevonden hebben ) ligt daar ons paradijs .
Cortigo cabrera chica , en zo mooi als  het klinkt zo mooi was het ook in het echt.
Het huisje bleek een oude , perfect gerestaureerde finca met een uitzicht zoals je die alleen in films ziet.
Vakantie begint voor mij daar waar de wereld stopt , hier dus!!!
We zouden 2 dagen vrienden op bezoek krijgen die toevallig op rondrit waren in de streek en graag eens langs kwamen . Maar  de rug van de vriendin begaf het en ze kreeg 6 dagen een mooi ziekenhuis bedje onder de pergola.
Erg voor haar , super voor mij want haar man doet niets liever dan koken (en naar de juiste ingrediënten op zoek gaan ) wat voor mij de vakantie nog vakantieër maakte.
We zouden op restaurant niet beter gegeten hebben (nog ni half zo goe).
Als bewijs ons vissoepje met al het goede uit de zee dat we s'ochtends gekocht hadden op de Mercado in Malaga nadat we eerst ons sherrytje gedronken hadden in wat waarschijnlijk het meest karakteristieke barretje van Malaga is ( wat je drinkt noteren ze met krijt op de houten toog en de sherry-schenkers lijken wel weggelopen uit een Almoldovar film ). Heb je al eens een film van hem gezien? Je vraagt je af waar hij die" karakterkoppen" vindt . Wel , zet je neer ergens in Andalusië op een terras , trek oren en ogen open en voel je midden in een Almodovar film. En nee, het zijn niet de mannen met de meeste karakterkoppen maar vooral de vrouwen.
Andalusië was voor ons niet onbekend , alleen Granada was er door tijdsgebrek nooit van gekomen. Dat stond nu dus op ons "to-do lijstje ( dit was het enige wat erop stond)En gelukkig want 38° is niet de ideale temperatuur om een stad te bezoeken. In de voormiddag brachten we een bezoek aan het Alhambra (een aanradertje !!!!!) en mocht je ooit zonder patchwork ideetjes zitten loop hier dan even binnen. Inspiratie genoeg.
En dit is nog niets in vergelijking met het stuckwerk en de houten plafonds.
Niet met woorden te beschrijven en niet op foto vast te leggen (in ieder geval niet door mij) ZOOOOOOOO MOOOOOOI
Mijn weekje vakantie zit erop. Ik heb toch een beetje gewerkt. Ik heb de voorlaatste stap voor mijn mysterie quilt voor Editions de saxe afgewerkt , een overslagtopje voor een klein babymeisje gehaakt, maar waar ik vooral van genoten heb is van het feit dat ik 4 (vier) boeken gelezen heb.
Intussen ben ik terug aan het werk (BLOGGEN!!!!!!!) en ik werk nu de uitblaasweken af. Iedere cursist komt nog een laatste keertje langs om hun "diploma" op te halen. Er zijn er vele die een jaartje moeten overdoen en ondanks dat staan er hier klantjes met een einde schooljaar kadootje (net als een echte juf ) en die neem ik graag in ontvangst want dat zijn meestal snoepertjes.

PS  ik had mijn fototoestel niet snel genoeg vast maar HIER stond zorro. Spijtig genoeg was hij verdwenen toen ik afdruktte.L

4 opmerkingen:

 1. gisteravond was Zorro op de tv..echt waar ..EN...ik zag het poortje van je foto!!..;0)
  Fijn dat je zo'n goede vakantie hebt gehad...je laat prachtige foto's zien...een heerlijk plekje!!
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk plekje en wat fijn als een ander kookt! Hoop dat je vriendin weer helemaal is opgeknapt en jij veel inspiratie hebt opgedaan waarmee wij weer aan de slag kunnen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep wat heb jij genoten, en juw secret finca die zou ik ook wel willen leren kennen, zo n rust...zalig

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke vakantie en schitterende foto's. Die pan met vissoep, jammie!

  BeantwoordenVerwijderen