woensdag 6 juni 2012

Genève

Vrijdag vertrok ik naar Genève (Zwitserland) om daar enkele dagen te gaan les geven . Ik was vorig jaar al gevraagd door Séverine en Edith naar aanleiding van een les die ze bij mij hadden gevolgd bij Rhinitex (groothandel) ivm met mijn stofjes en hoe ze te gebruiken. Ik wilde dat best doen en dus vertrok ik vrijdag . Niet zonder problemen natuurlijk want ik heet Kristel Salgarollo.
Séverine had een ticket voor mij geboekt bij easy-jet en spijtig genoeg vergeten om ook bagage te boeken en die mocht dus niet mee. Iedereen die mij kent weet dat als ik iets wil (vertrekken MET bagage) dit ook doorgaat. Na betaling en omdat ik gelukkig ruim op tijd was (na mij bleven er 9 over die hun bagage pas op zaterdag mochten ophalen )  is het me toch nog gelukt.
Het was schitterend weer boven Europa en het zicht op een Mont-blanc kondigde aan dat we er bijna waren. Séverine stond mij op te wachten ( in totale stress omwille van de bagage) en na een ritje van 20 minuten  kreeg ik een warm welkom bij het gezin Mermoux waar ik 3 nachten zou logeren.
De stress bij Séverine bleek niet enkel aan de bagage te liggen maar ook aan het feit dat het de eerste maal was dat ze een cursus van die omvang organiseerde. Die stress bleek uiteindelijk nergens voor nodig want nog nooit heb ik ergens een cursus gegeven waar het zo perfect was geregeld ( zo perfect als een zwitsers klokje)  Aan alles was gedacht . Plaats genoeg voor iedereen , genoeg water te drinken  , goed licht en voor iedereen een zakje voor het afval


En toen konden we beginnen.
Eerst een uitleg met voorbeelden en dan starten maar. Iedereen kon werken met stoffen naar keuze en kiezen uit verschillende modellen.
We waren met 15 dames en er was zelfs een bekend gezicht bij en een mevrouw die nederlands sprak. (handig een privé vertaalster als je moe wordt en het frans niet meer lukt )


En er werd gewerkt ! Koffiekletsen was er de eerste dag niet bij. Zelfs het eten s'middags werd net niet overgeslagen.
Tot 5u gingen we door.
En daarna was het tijd voor ontspanning . Vader , dochters en zoontje Mermoux hadden voor  hapjes en een drankje gezorgd en met het schitterende weer erbij was het perfect zitten in de tuin.

Een deel van de groep ging daarna naar huis en met de overblijvende dames gingen we nog eten bij de chinees. Er was al gelachen met mijn bizarre frans accent maar ik kan je verzekeren een chinese die frans spreekt is nog lachwekkender.

Op zondag gingen we verder waar we gebleven waren en na enkele uren waren er al enkele die zo goed als klaar waren met hun project.
De les zat erop , iedereen tevreden en daarna afscheid nemen tot in St- marie au mines.
Ik mocht nog een nachtje blijven want ik kreeg op maandag van Séverine nog een kort bezoekje aan Genève kado . Ik was als kind op weg naar Italië al vaker in Genève geweest maar kon mij buiten het meer niets meer herinneren , zelfs niet de enorme fontein (170m hoog) op het meer.
We gingen nog even het oude deel van het centrum in en daar heb ik mezelf een doos kleurpotloden van Caran d'ache kado gedaan.
Zo blij als een kind was ik ermee, wat bij de zonen na thuiskomst alleen maar op de lachspieren werktte ( 1 of 2 t's?). Het staat vast , zij zullen ze later niet erven.
Dit zit er weer op ! Mei was voor mij een hectische maand (echt een beetje te druk) en ik mag van mezelf het deze maand een beetje rustiger aandoen. Niks moeten , maar mogen ......
Het schooljaar bolt uit. Ik zie de meeste cursisten nog 1 keer voor de zomer ( ZOMER?????) en iedere groep neemt op hun manier afscheid van het schooljaar. Dat gaat van cake over taart naar cava. Ik laat het allemaal gebeuren en geniet mee van al dat lekkers. Je gaat me nu eventjes moeten missen want ik ga ertussenuit (winkel is wel open) genieten van een welverdiende rust;

PS : jullie hebben het gemerkt , het fototoestel was mee , MET kaart maar spijtig genoeg met lege batterijen . Die verkopen ze gelukkig ook op Zaventem, dus toch foto's.
Van mijn vakantie daarentegen ga je er geen krijgen want dat is privé en dat wil ik liefst ook zo houden.


3 opmerkingen:

 1. Geweldig verhaal en wat een leuke klus was dit voor jou! Prachtig om je stofjes te zien en mooie foto's van Genève en nu lekker genieten van een heerlijke en hopelijk zonnige vakantie, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Kristel,

  Ik snap niks van het feit dat je dacht dat een blog niks voor jou zou zijn. Meid, wat schrijf je leuke en hilarische verhalen! Het doet me zo aan mezelf denken hahahaha Denk maar zo; alle creatieve mensen zijn chaotisch. Als je een super georganiseerd mens zou zijn zou je lang niet zulke mooie quilts maken.

  Dotty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Apart om op zo'n afstand les te geven. Op de foto's zie je dat de dames goed gemotiveerd waren.
  Geniet van een beetje rust en je vakantie!!!

  BeantwoordenVerwijderen