vrijdag 13 april 2012

SLIMMER

Ik word slimmer. Ik begin met de foto en een raadseltje. Ra-ra-ra , wat is dit en wat wordt het?Dit is een gehaakte toverbol en het wordt........... Nog even geduld hebben.
Deze week was een lekker drukke week. Het lijkt toch dat jullie alleen maar handwerken als het weer slechter is , maar wees eerlijk wat kan je beter doen als het buiten terug herfst is.
Ik weet tenminste niet waar ik momenteel nu eerst aan zal beginnen. Nog enkele weken en het is mei en dan hebben we ons quilt-café (nog 3 plaatsen) , de beurs in Wilwerwiltz (Luxenburg) en onze open-dagen (24 , 25 en 26 mei). Net voor zo een drukke periode wil ik nog 100 dingen klaar en ik ga dan ook door tot s'nachts (de adrenaline denk ik ). Maar het lijkt wel dat de uren minuten zijn.
Ik sta op (6.30u) , ik ga naar de winkel (8u en al gewassen en gekamd), ik help enkele klanten en het is avond. Ik vraag mij steeds af "waar is mijn dag gebleven?" , en toch gaat er geen minuut in leegte voorbij.
Vorige week dacht ik "lekker 3 dagen paasweekend". Ik had op zondagochtend een paasbrunch voor kinderen met aanhang , bomma's en bompa , en een lieve schoonzus (tevens jeugdvriendin) met man. Zoals altijd wil ik alles "zelf" doen. Quiches maken , buffetje regelen en desserten verzorgen.
Dan ben je snel een vrije zaterdagmiddag en zondagochtend bezig. Maar het was het waard want supergezellig. Om 18u ging de laatste buiten (een beetje uitgelopen brunch dus)  en kon ik beginnen opruimen en afwassen (met de hand ,je weet wel....) en toen ik eindelijk om 20u in de zetel kon ploffen was de kaars uit. Daar gaat dan de geplande quiltavond.
Geen nood want er was ook maandag nog , maar eerst gingen we poetsen (manlief moet (onder zachte dwang) helpen ) en voor je het weet is het weer 15u. Met op BBC een film (the way we were) die ik tijdens mijn puberteit wel 10 keer heb gezien (want wie was er niet verliefd op Robert Redford?) heb ik toch nog flink gewerkt aan de volgende blokken van de mysterie-quilt die ik maak voor Magic-patch. En nee, je krijgt geen foto's want waar zit de mysterie dan?
Ik ben momenteel een quilt in felle kleuren aan het quilten maar die foto wordt ook pas gepost als hij klaar is , een top in elkaar aan het zetten
 een tasje aan het haken
Bijna klaar!!!!!

en aan de toverbal begonnen.
Werk genoeg dus . En tijd?
Wel dan wil ik jullie dit vertellen. Deze week op Canvas (voor de nederlanders , een zeer interessant belgisch televisiekanaal) was er een documentaire over het heelal en de sterren. Blijkt nu dat door het afslijten van de aardkorst de aarde steeds langzamer rond de zon draait. Onze dagen worden dus langer en wel 7 microseconden per jaar. Het komt er dus op neer dat we binnen 10000 jaar (kunnen er ook 100000 zijn) we 15 minuten gewonnen hebben. Wie zei er weer dat ik niet aan extra tijd zou komen?
En dan wil ik als laatste iedereen bedanken die hier de voorbije weken en dagen is aangekomen met eieren (chocolade en echte) ,pralines (bonbonnes voor de nederlanders ) en nog veel zoet (bedankt ann) . Aankomen is dan ook het enige wat ik gedaan heb. Maar ik bedank ook Sonja voor de pluim die ik gekregen heb en bij deze.........
Het is dus goed gegaan tot de laatste foto want die had hier moeten staan.


1 opmerking:

 1. Dat van "veel zoet" is heel graag gedaan en met liefde gebakken voor jullie!
  En bij deze ben jij ook bedankt om ons altijd met raad en daad bij te staan op de gezellige "dolle dinsdagen"!!!
  Groetjes,
  Ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen